Skip to content

Onderhoudsvriendelijk sedumdak laten aanleggen

Wil je jouw bedrijfsgebouw, garage of tuinhuis vergroenen? Laat je dan inspireren door de mogelijkheden van het laten aanleggen van een sedumdak. Hiermee geef je jouw dak direct een prachtige groene uitstraling! In de sedum vegetatiemat zitten verschillende soorten sedum. Dit plantje staat erom bekend dat het goede bedekkende eigenschappen heeft. Hierdoor is je dak snel gevuld met veel groen. De diverse soorten sedumplantjes zorgen voor een uitbundige bloei in de vroege zomer. Ook in de rest van het jaar komen er diverse kleurtinten aan bod in jouw daktuin. Meer weten over een sedumdak laten aanleggen? Bekijk de video waarin wij een groen dak aan leggen in Gemert. Daarnaast zijn wij ook actief in regio Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen.

Voordelen van een sedumdak

Een sedumdak is een type groene dakbedekking dat bestendig is tegen uitdroging. Hierdoor hoef je er dus weinig onderhoud aan te plegen of water te geven. Dit is een van de belangrijke voordelen van een sedumdak. De planten staan namelijk op een grote hoogte waardoor ze vaker worden blootgesteld aan extreme weertypes dan op de grond. Daarnaast is een sedumdak voor 99,9% vrij van onkruid waardoor je eigenlijk nooit hoeft te wieden. Doordat groene daken zo slim zijn ingericht, is er in vele opzichten sprake van een grote winst voor de natuur en voor jou. Dankzij de isolerende waarde van dakbegroeiing kun je veel besparen op jouw elektriciteits- en gasrekening. Benieuwd naar de mogelijkheden van een sedumdak laten aanleggen? Neem contact met ons op!

Sedumdak laten aanleggen

Sedumdak laten aanleggen door groene professionals

Als groene professionals zijn wij gespecialiseerd in een sedumdak laten aanleggen. Wij beginnen bij de wensen die er bij jou spelen. Op basis daarvan maken wij een goed ontwerp voor de indeling en beplanting. Daarbij geven wij jou advies over de ondergrond, beplanting en verzorging. Wist je dat een groen dak niet per se groen hoeft te zijn? Een sedumdak laten aanleggen zorgt er namelijk voor dat je het hele jaar door kunt genieten van diverse kleurtinten in jouw tuin. Dat is natuurlijk een feestje voor de vlinders en bijen! Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden in onze webshop!

Sedum vegetatiematten op jouw dak

Wist je dat groene daken niet alleen uit vegetatie ontstaan? Onder de eerste vegetatielaag zitten namelijk verschillende andere lagen. Deze lagen zijn nodig om de functie van het groene dak te vervullen. Zo zal er boven op jouw dak ook een speciale waterretentielaag komen, zodat het water daarin wordt geabsorbeerd. Hierdoor hebben de sedumplanten ook in tijden van droogte genoeg water. De bovenste laag bestaat uit de vegetatiemat met ongeveer zes tot tien verschillende soorten sedumsoorten. Deze zijn in de volle grond gekweekt en zijn volledig afgehard. Wil je een sedumdak laten aanleggen? Vraag direct een offerte aan!