Skip to content

Voordelen sedumdak voor mens en natuur

Sedumdaken zijn decoratieve daken die een lust voor het oog zijn voor mensen maar ook voor insecten. Een sedumdak heeft bovendien voordelen voor mens en natuur. Ze zijn een echte eyecatcher waar diverse insecten, zoals vlinders en bijen, op af komen. Sedum zijn kleine vetplantjes die erom bekend staan dat ze goed tegen zowel droge als natte periodes kunnen. Ook kun je met sedum het hele jaar genieten van een mooi groen dak. Onder jouw groene dak met sedum bevinden zich diverse lagen die ervoor zorgen dat het sedumdak aan zijn functie kan voldoen. Zo zorgen de verschillende lagen er bijvoorbeeld voor dat jouw dak water vasthoudt en voor verkoeling zorgt. De laag onder de sedum werkt namelijk isolerend waardoor je ook nog eens bespaart op je energierekening. Ben je woonachtig in regio Eindhoven, Gemert, Den Bosch en Nijmegen en wil je meer weten over de voordelen van een sedumdak? Neem direct contact met ons op!

Eigenschappen van een sedumdak

De voordelen van een sedumdak reiken nog een stuk verder. Een daktuin in de vorm van een sedumdak is ook erg laag in onderhoud omdat je nauwelijks water hoeft te geven. Daarnaast is sedum een bodembedekkende plant waardoor onkruid eigenlijk geen kans krijgt. Hierdoor is jouw garage, tuinhuis of bedrijfsgebouw in no-time een groene oase. Dat hebben de vlinders en bijen in de buurt ook snel door! De ecologische voordelen van een sedumdak zitten voornamelijk in het verhogen van de biodiversiteit. Dit komt omdat deze vorm van dakbegroeiing een ideale leefomgeving is voor insecten. Wil je zelf een sedumdak laten aanleggen of meer weten over andere vormen van groene dakbedekking? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag!

Voordelen sedumdak

Voordelen sedumdak voor jouw dak

Wist je dat een sedumdak ook voordelen heeft voor jouw dak zelf? Zo wordt de levensduur van jouw dak verlengd. Daarnaast zorgt een groen dak voor een schonere lucht in de omgeving. Dat is prettig voor de mensen in de buurt maar ook voor alle diersoorten. Wil je ook profiteren van de voordelen van een sedumdak? Ga dan naar onze webshop om de verschillende ‘Sedumdak pakketten’ te bekijken. Hierin zitten alle materialen inbegrepen om jouw eigen sedumdak aan te leggen. Hierdoor is het aanleggen van een groen dak uitermate geschikt voor de doe-het-zelver. Uiteraard kunnen wij de complete aanleg vakkundig voor jou verzorgen. Vraag direct een offerte aan! Deze kun je morgen weer retour verwachten.