Skip to content

Daktuin verhoogt de biodiversiteit

Een dak waar planten op groeien, oftewel een daktuin, begint flink aan populariteit te winnen. Niet zo gek, want groene dakbedekking biedt veel voordelen op ecologisch, economisch en maatschappelijk vlak. Zo zorgt een daktuin voor een fijne leefomgeving voor insecten waar ze volop voedsel kunnen vinden. Daarnaast vangt een groen dak regenwater op en kun je er energie mee besparen. Bovendien draag je met planten op je dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving in jouw buurt. Benieuwd hoe zo’n groen dak er uitziet? Bekijk de video die gaat over een sedumdak laten aanleggen in Gemert! Daarnaast zijn wij ook actief in Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen.

Kenmerken van een daktuin

Zoals je kunt zien bij onze pakketten, zijn er veel verschillende mogelijkheden voor het vormgeven van jouw daktuin. Toch zijn alle groene daken in de basis hetzelfde zodat ze goed hun functie kunnen vervullen. Zo bestaat de eerste laag bij een daktuin uit een beschermlaag waardoor de wortels niet naar binnen kunnen groeien. Daarna komt er meestal een drainagelaag, een waterretentielaag en een filterlaag. Vervolgens wordt er aarde op deze lagen gelegd waarna de vegetatie wordt aangeplant. Wist je dat dakbegroeiing niet per se groen hoeft te zijn? Door het toepassen van kleurrijke beplanting zoals sedum, vaste planten en lavendel creëer je een rijke diversiteit.

Daktuin

Groen dak deskundig laten aanleggen

Het vakkundig laten aanleggen van een daktuin begint bij een goed ontwerp voor de indeling en beplanting. Hierbij staan jouw wensen centraal. Op basis daarvan adviseren wij jou over de ondergrond, beplanting en verzorging. Wil je een kleurrijke daktuin, een groen dak die opgaat in de omgeving of wil je een monotoon dak? Wij begeleiden je graag in de keuze voor een mooi en duurzaam aangelegd groen dak. Het is ook mogelijk om een daktuin onder de architectuur te laten aanleggen. Vraag direct een offerte aan voor het aanleggen van een groen dak!

Meerwaarde van een groen dak

Een daktuin is slim ingericht en biedt veel voordelen voor mens en natuur. Vakmensen noemen het daarom vaak multifunctionele daken die ook nog eens kleurrijk kunnen worden aangelegd. Daarnaast levert een groen dak voor jou veel besparing op met betrekking tot jouw elektriciteits- en gasrekening. Dit komt omdat groene dakbedekking een hoge isolerende waarde heeft. Hierdoor heb je minder last van hitte en kou maar heb je tegelijkertijd ook minder geluidsoverlast. Wil je zelf een groen dak laten aanleggen? Neem contact met ons op! Wij adviseren je graag over de voordelen van een sedumdak.