Skip to content

Dakbegroeiing met kleurrijk groen

Met dakbegroeiing geef je jouw dak een prachtige groene en/of kleurrijke uitstraling., hiermee creëer je een fijne leefomgeving voor insecten maar ook voor jou en de buurt. Jezelf omringen met groen is namelijk goed voor je. Want zeg nu zelf, van mooi groen word je toch gelukkig? Dakbegroeiing zorgt er ook voor dat je met kleine aanpassingen uiteindelijk grote verschillen teweeg kunt brengen. Een mooi groen dak zorgt voor schonere lucht, verlengt de levensduur van je dak en werkt energiebesparend. Benieuwd hoe dakbegroeiing er op jouw dak uit kan zien? Wij hebben al diverse soorten groene dakbedekking aangelegd in regio Eindhoven, Gemert, Den Bosch en Nijmegen. Bekijk de video over het groene dak bij de brandweerkazerne in Gemert!

Een mooi groen dak biedt vele voordelen

Groene daken zijn in opkomst en worden steeds populairder in onze maatschappij. Dat is niet zo vreemd want ze leveren namelijk een oplossing voor de klimaat- en verstedelijkingsproblematiek. Wat denk je van onder meer de absorptie van regenwater, schonere lucht en minder geluidsoverlast? Bovendien bespaar je energie door dakbegroeiing te laten aanleggen en vermeerder je de waarde van je woning of bedrijfspand. Denk je dat dit een fikse investering gaat betekenen? Door de vele subsidieregelingen en de relatief lage kosten valt dit allemaal erg mee. Meer weten over de kosten van een sedumdak laten aanleggen? Neem contact met ons op!

Dakbegroeiing

Diverse mogelijkheden voor dakbegroeiing

Hoe ziet jouw droomdak eruit? Staat deze vol met decoratieve sedum of vliegen de vlinders en bijen af en aan? Op basis van jouw wensen, bekijken wij graag samen met jou welke dakbegroeiing bij jou kan worden aangelegd. Een van de mogelijkheden is een ‘gemengd’ dak met veldbloemen en weidebloemen. Deze bloemen doen het goed op een droge of schrale ondergrond. Bovendien is een bloementapijt goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ben je op zoek naar dakbedekking die zeer geschikt is voor zowel droge als natte perioden? Sedum is hier goed tegen bestand en bestendig tegen temperatuurschommelingen. Benieuwd naar de voordelen van een sedumdak? Neem direct contact met ons op!

Zonnepanelen in combinatie met planten

Heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Vaak wordt gedacht dat het lastig is om dit te combineren met dakbegroeiing. Het tegendeel is echter waar, want veel typen dakbegroeiing zijn juist uitermate geschikt om te combineren met zonnepanelen. Dit type daken worden ook wel energiedaken genoemd. Door het aanplanten van sedum wordt de temperatuur onder de zonnepanelen verlaagd. Hierdoor leveren de zonnepanelen tot wel 6% meer energie! Wil je een groen dak door ons laten aanleggen? Vraag direct een offerte aan! Wij zullen deze binnen 1 dag naar je toesturen.