Skip to content

Aanleggen van groene dakbedekking op maat

Word jij ook zo gelukkig van groen om je heen? Laat je inspireren door de vele mogelijkheden op het gebied van groene dakbedekking. Dit houdt in dat er planten worden aangelegd op jouw dak. De mogelijkheden zijn erg divers en het dak hoeft ook niet per se alleen maar groen te zijn. Wil je een monotoon of juist kleurrijk groendak of sedumdak? Of wil je een dak die opgaat in de omgeving? Op basis van jouw wensen leggen wij graag op een deskundige manier groene dakbedekking voor jou aan. Daarna beginnen we met een goed ontwerp voor de indeling en beplanting. Wij geven advies over de ondergrond, beplanting en verzorging. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van dakbegroeiing in omgeving Eindhoven, Gemert, Den Bosch en Nijmegen? Neem contact met ons op!

Groene dakbedekking zorgt voor klimaat bestendigheid

Groene dakbedekking betekent meer natuur en dus meer voedsel voor insecten. Dat is natuurlijk een mooi voordeel, maar een daktuin biedt ook veel voordelen voor jou! Zo hebben we steeds vaker te maken met instabiel weer. Op het ene moment zijn er hevige regen- en onweersbuien maar periodes van droogte komen ook steeds meer voor. Voor beide problemen biedt groene dakbedekking een oplossing. Groene daken kunnen namelijk veel water absorberen en vasthouden. Bovendien biedt groene dakbedekking voor droogte in combinatie met hoge temperaturen de ideale oplossing in de vorm van verkoeling voor jouw huis of gebouw. De planten op je dak verdampen namelijk het water waardoor dit eigenlijk hetzelfde werkt als zweet op de huid. Lees ook onze FAQ om meer te weten over groene dakbedekking!

Groene dakbedekking

Subsidie mogelijkheden voor groene daken

Wist je dat diverse gemeenten subsidie geven wanneer je groene dakbedekking laat aanleggen? De hoogte van de subsidie hangt af van de gemeente waar je woont. Het bedrag dat je gesubsidieerd krijgt kan wel oplopen tot 50%! Met het oog op duurzaamheid en klimaat zijn er steeds meer gemeenten die een subsidieregeling hanteren. Ben je ondernemer en wil je een sedumdak laten aanleggen op jouw bedrijfsgebouw? Doe dan je voordeel met diverse fiscale regelingen en investeringsaftrek-regelingen. Wil je hier meer over weten? Bel ons dan even, dan zoeken wij het voor je uit. Ook vertellen we je graag meer over de voordelen van een sedumdak.

Verschillende soorten groene daken

Wat voor groene dakbedekking heb jij in gedachten? Wij hebben alvast vier pakketten voor je samengesteld met diverse soorten vegetaties. Ga bijvoorbeeld voor een sedumdak die makkelijk te verzorgen is en die het gehele jaar door verschillende kleurtinten aanhoudt. In pakket 2 ‘Vlinder- en bijen dak’ zitten specifieke plantensoorten die vlinders en bijen aantrekken. Wil je een prachtige paarse oase van lavendel op je dak? Dit is mogelijk met pakket 3. Het laatste pakket dat wij aanbieden is een pakket met sedum casettes. Deze hebben een bufferend vermogen van maar liefst 30 liter per m2. Hierdoor hoef je nauwelijks water te geven. Ga direct naar de webshop om een keuze te maken tussen de verschillende soorten groene dakbedekking!